Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Троцик Михайло, користувач 1ua
Михайло Троцик
Тема: Реконструкція Троїцького базару продовжується
http://nslovo.com/bl...

На Троїцькому базарі продовжується реконструкція

http://nslovo.com/bl... rel='attachment wp-att-14705'>http://nslovo.com/wp... alt='' title='troi' class='size-full wp-image-14705' height='295' width='234'>

Оксана Шаповаленко.

З кінця серпня почався другий етап реконструкції Троїцького базару, що в центрі нашого міста. Сучасне обладнане місце для торгівлі не тільки прикрасить районний центр, а й створить необхідні умови для продавців та покупців, переконані власники торгівельного майданчика.

Перетворення почалися ще 2009 року, коли змінилася частина власників Троїцького. Нагальна потреба змін та бажання господарів зробити з напівстихійного базару, схожого на тимчасовий циганський табір, упорядковану торговельну точку дали поштовх реконструкції. Частина «страшненьких» торгових рядів, критих іржавим залізом, зникла. На їх місці з’явилися нові магазинчики і торгові місця з металу та пластику.

– Спочатку рішення власників провести кардинальні зміни викликали неоднозначні відгуки серед приватних підприємців, – згадує директор ПП «Мена» (керівник Троїцького базару – авт.) Оксана Шаповаленко. – Деякі тривожилися, що можуть втратити звичне робоче місце, інші – боялися високих цін за оренду. Ми намагалися врахувати всі побажання і завдяки цьому порозумілися з торговцями. Мої слова підтверджує дійсність – жоден з підприємців не залишив Троїцького. Навпаки, на даний час кількість бажаючих тут торгувати в кілька разів перевищує наявні можливості базару.

А з 30 серпня адміністрація базару повідомила підприємцям, що реконструкція продовжується – буде перебудовуватися вся центральна частина торгових рядів («хлібний» та «речовий» ряди, цигарковий, молочний і пивний ларьки, ритуальних послуг та секонд-хенду). Уранці п’ятого вересня вже почалися монтажні роботи. Займається реконструкцією, як і 2009 року, чернігівська будівельна фірма «Магістр ЛТД», яка спеціалізується на спорудженні малих архітектурних форм. Торгівля на Троїцькому тимчасовим «безхатченкам» дозволена з переносних наметів – аби тільки будівельникам не заважали.

Зелена зона, що розміщена поряд з базаром, під час будівельних робіт не постраждає: спиляно три липи на території базару (з них дві були в аварійному стані) та планується прибрати ще два дерева. На всі оформлено ордери на вирубку.

Тепер центральна частина Троїцького буде розмежована на дві зони: продуктову і промислову. Дещо псує загальну картину стихійна торгівля з землі, яка примостилася біля базару понад тротуаром та з боку обеліску.

– Ми пропонували хоча б столи встановити, – розповідає Оксана Миколаївна. – Але навіть символічна плата викликає у «стихійників» супротив. У цьому році збудовано цілий ряд для торгівлі сільгосппродукцією. На жаль, ним мало хто користується – мабуть, орендна плата чотири гривні 50 копійок за метр прилавку вважається непосильною.

За умовами договору, реконструкція центральної частини базару має завершитися вже до 15 жовтня.

– На досягнутому спинятися не збираємося, – поділилась планами на майбутнє директор ПП «Мена». – На черзі – реконструкція будівлі центрального павільйону, створення кафе на другому поверсі. Плануємо ще й надання серії послуг для працівників та відвідувачів ринку, але це поки що секрет.


15 вересня 2012


1


  Закрити  
  Закрити